perjantai 25. toukokuuta 2012

Carricfergus Castle

Meidän junapysäkki

Vietettiin tänään kahden amerikkalaisen Caitlinin ja Joshin sekä saksalaisen Karinin kanssa yksi tämän kevään ihanimmista päivistä Carrickfergusissa. Lähdettiin sinne oikein ajan kanssa ja koko päivä siellä vierähtikin. Carricfergus on siis pienehkö kaupunki kolmen junapysäkin päästä Jordanstownista. Oli ihana istua vilpoisessa junassa ja katsella maisemia. Siellä suunnalla en koskaan aikaisemmin ollutkaan käynyt, sillä aina tulee suunnattua Belfastiin - Carrickfergus taas kun on juuri vastakkaisella suunnalla. Kun astuttiin ulos junasta, olo oli ihan kuin olisi turistina jossakin ulkomailla (tai no heh, niinhän me ollaankin mutta silti)! Kaupunki oli jotenkin niin erilainen kuin Belfast ja meidän kampusalue yhteensä.. Oli kivaa nähdä taas jotain uutta, kun Belfast ja Jordanstown/Newtownabbey ovat alkaneet tuntumaan jo niin tutuilta. Kaivettiinkin kamerat taas esille ja räpsittiin kuvia kaikesta enemmän ja vähemmän oleellisesta.

Linnan vartija
Pari kuvaa linnasta, jota en paljon jaksanut kuvailla

Otettiin yksi matsi tätä peliä
Oli aika tiukka kamppailu
Jonka Karin lopulta voitti!
Tätä ei enää kuitenkaan ruvettu pelailemaan..
Carrickfergus!

Sää oli mitä ihanin (noin +20 astetta) ja linna on aivan meren rannalla, joten näky oli mitä viehättävin! Linna itsessään ei nyt olla mikään huikea kokemus, mutta otettiin siitä silti tietenkin kaikki riemu irti. Kierrettiin varmaan jokainen kolkka linnasta ja istuskeltiin auringossa linnan vanhoilla kivimuureilla. Kun saatiin linnasta tarpeeksemme, me löydettiin aika halpa fish & chips paikka, jossa käytiin syömässä. Lähdettiin sen jälkeen vielä kävelemään satamaan ja meren rannalle. Siellä oli niin kaunista!



Karin ei päässyt kuvaan, kun se oli valokuvaajana.
Satama..



Tultiin kotiin vasta kuuden maissa, mutta aurinko paahtoi silti aivan täysillä ja paljon pistävämmin kuin Suomessa yleensä ja varsinkaan enää tuohon aikaan illasta. Oltiin eilenkin piknikillä vielä yhdeksän aikoihin illalla ja sää oli silloinkin vielä mukavan lämmin. Ehdinkin jo polttaa ihoni aika pahasti ensimmäisenä aurinkopäivänä..

Tänään olisi tarkoitus nähdä kavereita vielä illalla, sillä tänään on taas yksien hyvästien vuoro. Marokkolaisen Rimen lento lähtee ensi yönä. Tässä viikon aikana hyvästejä on sanottu jo useampiakin. Eilen näin viimeistä kertaa balettikavereita ja se oli tosi surullista! Mun balettiopekin piti mulle haikean jäähyväispuheen. Ja kohta munkin on aika sanoa hyvästit näille opiskelukavereille, sillä maanantai ja tiistain välisenä yönä olisi tarkoitus lähteä kotia kohti. Pakkausjuttuja en ole vielä edes jaksanut ajatella. Pari pakettia, joissa oli lähinnä vaatteita, lähetin kotiin jo. Lentolaukku saa painaa 20 kiloa.. Saa nähdä, miten tämä kaikki omaisuus sinne tungetaan.. Ajattelin aloittaa pakkauksen sunnuntaina ja maanantaina sitten tehdä kaikki viime hetken jutut. Yliopistoltakin pitää saada vielä joitakin lomakkeita allekirjoitettavaksi. Huomenna kuitenkin vietetään koko päivä Belfastissa kavereiden kanssa eikä ajatella vielä lähtöjuttuja. Mennään ainakin torille brunssille ja varmaan istuskelemaan Botanic garden puutarhaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti