tiistai 14. helmikuuta 2012

Tutustumista Belfastiin ja Jordanstowniin sekä muutto uuteen (home)huoneeseen

Ensimmäisen viikon inffopäivien jälkeen alkoikin ensimmäinen viikonloppu täällä ja lähdettiin perjantaina pienellä porukalla katsastamaan Belfastia. Joukkoon lähti mukaan myös yksi amerikkalainen poika Josh, joka tiesi minkä bussin valita ja missä kohdalla kannattaa hypätä bussista pois. Sää sattui olemaan tosi kaunis vaikkakin ehkä aika kolea. Kiertelimme Belfastia ristiin rastiin ja kävimme valokuvaamassa yhden ison kirkonkin. Se oli tosi upea! Sitten vain kiertelimme kauppoja ja menimme jopa erään ostoskeskuksen (en millään muista sen nimeä) näkötorniin, joka oli aika korkea! Sinne pääsi ylös hissillä ja ylhäältä näkikin aika kauas. Ehkä vähän liiankin kauas, sillä korkat paikat ei oo mitään mun lemppareita..

Muuten viikonloppu meni ehkä käytännön asioiden selvittämiseen. Kävimme esimerkiksi lähimmässä Tescossa (suuri halpa supermarket) ostamassa ihan perusjuttuja kuten keittiötarvikkeita, joita meillä ei siis ollut ollenkaan. Niin ja sitten tietenkin ruokaa, jota meillä ei myöskään ollut.. Kävimme pari kertaa syömässä yliopistolla, mutta se on todella kallista. En todellakaan voisi kuvitella syöväni yliopistolla päivittäin, kuten Suomessa voisin tehdä. Ja ruoat ovat melkein samanlaisia, mitä itsekin tulee "kokattua".. Eli lähinnä siis leipää, heh ;). Oli outo tunne, kun ei omistanut oikeastaan yhtään mitään muuta kuin laukullisen vaatteita (ja kenkiä ;) ja kaikki piti ostaa uutena kaupasta. Oli kuitenkin kiva, että Chaplaincylla on sellainen hylly täynnä tavaraa, jossa on entisten vaihtareiden jättämiä keittiötarvikkeita ja muuta tavaraa, joita me saimme ottaa vapaasti käyttöömme. Sieltä löytyikin joitakin tarvittavia juttuja, mutta siltikin joutui ostamaan paljon itse vielä lisäksi.

Lauantaina kävimme kävelemässä ensimmäistä kertaa meren rannalla, joka on käytännössä asuntoloidemme takapihalla ja näky oli todella upea! Rantaa pitkin menee kävelyreitti, joka näyttää olevan kovassa käytössä. Otettiin miljoona valokuvaa ja käveltiin rantaa pitkin monta tuntia. Vastaantulijat olivat ystävällisiä ja moikkasivat tai saattoivat jäädä jopa juttelemaan meidän kanssa hetkeksi. Lisäksi rannalla näkyi, oi niin herttaisia, koiria! Ne kaikki olivat vapaana ja riehuivat meressä innoissaan. Kunnon koiranelämää!

Sunnuntai meni kämpillä lepäillessä. Kaikki uusi tuntuu väsyttävän hirveästi ja ihmettelimmekin kavereiden kanssa muiden kämppiksien loputonta energiaa. He ovat koko ajan lähdössä jonnekin tai tulossa jostakin. Minä ja nyt jo vakiintunut kaveripiirini (saksalainen Karin, marokkolainen Rime, itävaltalainen Anna sekä amerikkalaiset Caitlin ja Shelby) tykätään enemmänkin istua iltaa olkkarissa teetä juoden ja suklaakeksejä syöden. Ollaan aika laiskoja! Ehkä me siksi ollaankin kavereita, kun kukaan meistä ei jaksa lähteä ikinä mihinkään..

Maanantaina pääsinkin sitten muuttamaan tähän uuteen huoneeseeni, joka oli vähän ankeampi kuin tilapäismajoituksessa asumani kämppä. Meillä on tällainen kokonainen talo käytettävissä, jossas on keittiö ja olohuone sekä huoneita kahdessa eri kerroksessa. Alakerrassa ja yläkerrassa on molemmissa omat suihkut ja vessat. Mä asun alakerrassa tämän itävaltalaisen Annan kanssa. Yläkerrassa asuu kolme amerikkalaista sekä yksi australialainen. Nämä kaksi amerikkalaista, Lydia ja Emily, ovat ihan uskomattoman äänekkäitä! Ne ei varmaan nuku koskaan, kun ne kiljuu, huutaa ja laulaa vähintään neljään asti aamulla joka yö! Mulle ja Annalle se on ihan okei, kun ollaan täällä alakerrassa vähän eristyksissä niistä, mutta säälin vaan niiden seinänaapureita. Muutenkin ihmiset täällä ei osaa kunnioittaa sitä, että muut ehkä saattaa nukkuakin yöllä. Aluks yritin ite hiiviskellä illalla, että en häiritsis muita, mutta sitten ajattelin, että mitä väliä kun ei kukaan muukaan niin tee..

Tämä talo on ihan rempallaan eli vanha ja homeinen. Tämä haisee homeiselta ja sen tunteekin kyllä, kun päässä tuntuu raskaalta ja kurkussa oudolta aina kun täällä on. Suihkun ikkuna ei mene kiinni ollenkaan ja siellä myös tippuu katosta jotakin ihme palasia (maalia?) päähän :D. Ja koko suihku on muutenkin ihan homeessa. Keittiö on ihan okei, mutta nämä muut kämppikset lainailee tavaroita ihan surutta ilman, että kyselee lupaa. Joskus vähän ärsyttää, kun haluaisi syödä jotain, mutta ei vain pysty, kun kaikki omat lautaset on muiden käytössä, mhhh. Meidän jääkaappi haisee ihan kauhealta, kun sinne jääkaapin pohjalle valuu aina maitoa ja sitten kukaan ei jaksa pestä sitä. Oon pessyt sen jo kahdesti, mut se haju on niin kauhea, että ei se meinaa lähteä. Pidätän aina hengitystä, kun otan jotain jääkaapista :D!

Mun oma huone on ihan kiva. Tässä on kirjotuspöytä, pieni nojatuoli, yöpöytä, sänky (jonka patja on muovia!!), vaatekaappi ja allas. Ainut huono puoli on lämmitys, kun täällä meinaa ihan palentua. Lämmitys on päällä siis vain aamuisin ja iltaisin (samoin lämmintä vettä tulee vain aamuisin ja iltaisin pari tuntia), mutta ei aina silloinkaan, joten sillon meinaa lämpötila laskea aika tosi alhaiseks. Mun kaverilla oli lämpömittari ja se näytti alle viittätoista astetta. Ihan liian kylmä!. Ja kylmyyttä ei pääse pakoon minnekään, kun sisällä ja pihalla on ihan yhtä kylmä. Nyt on onneks ollut vähän lämpöisempiä päiviä tai sitten sitä on oikeasti alkanut jo tottua tähän koleaan säähän. Lämmitys on ainakin onneksi pelannut paremmin viime päivinä.

Huippujuttu on se, että meidän talon yleiset tilat eli keittiö, olohuone, suihku ja vessa siivotaan joka maanantai! Tokikin siivoojat tulee aika aikaisin ennen kahdeksaa ja huutelevat toisilleen iloisina juttuja huutavan imurin äänen yli. Mutta ei auta valittaa, kun joku siivoa meidän puolestamme! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti