keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Aurinkoista säätä, aikaisia palohälytyksiä sekä tuleva Pariisin reissu










Ensinnäkin on pakko hehkuttaa tätä upeaa säätä, joka täällä viime päivinä on ollut. Sää on muuttunut koko ajan lämpimämmäksi ja aurinko paistaa aivan upeasti koko päivän. Ja sateesta ei ole tietoakaan! Sää on tällä hetkellä  aivan kuin meillä Suomessa alkukesänä - tai ehkä jopa parempikin. Minäkin uskaltauduin tänään jättää takin ensimmäistä kertaa kotiin ja pistin kevätkengät jalkaan. Ja kaiken huipuksi kaivoin aurinkolasitkin esille. How cool is that?! On se kyllä jännä, miten aurinko vaan nostattaa mielialaa niin paljon.

Paikalliset ottavat tästä säästä kaiken irti ja kulkevat shortseissa, mekoissa ja sandaaleissa. Okei, onhan tuolla lämmin, mutta ei nyt taas ihan niin lämmin kuitenkaan. Maanantain ja tiistain luennoilla oli hiljaista. Kaikki olivat kuulemma ottamassa aurinkoa eivätkä jaksaneet tulla tunnille.. Toisaalta ihan ymmärrän heitä, sillä nämä kevätkelit ovat kuulemma ne parhaat kelit, jotka täällä on. Ja kesä onkin sitten kuulemma hyvin usein sateinen ja kolea.

Aurinkoisesta säästä tuli vaan mieleen, että mun kaverit Californiasta, jotka ovat tottuneet näkemään aurinkoa vähän enemmän, ovat ihan innoissaan näistä säistä. He ovat syöneet koko kevään mielettömiä määriä D -vitamiinia ja valitelleet siitä, kuinka jatkuva auringon puute masentaa ja tekee vihaiseksi. Eipä meillä Suomessakaan sitä aurinkoa jatkuvasti nähdä, että ehkä mä oon sitten vähän karaistuneempi. Pari viikkoa sitten sain vihaisia katseita osakseni, kun päivittelin miten kauniisti aurinko paistaakaan tänään. Niin no eihän se mitään suoranaista auringon paistetta ollut, mutta sekin oli jo paljon, että aurinko oli näkyvissä ja oli tosi valoisaa! Mutta kaiken kaikkiaan aurinko paistaa täällä ehkä saman verran kuin Suomessa.

Tämän sääpäivityksen lisäks aattelin vielä kertoa tämän päivän ihanasta aamuherätyksestä, joka oli klo 6.30 paloharjoitus. Mulla meni hetken tajuta, että se ei ollutkaan mun kännykkä joka soi, vaan palohälytin! Ja kovaa se kyllä soikin. Mun eka ajatus oli, että ei tämäkään ole oikea hälytys, kun täällä noita hälyttimiä niin innokkaasti testaillaan muutenkin. Vedin kuitekin hupparin päälle ja lähdin muiden mukana "tapaamispaikkaan", jonne meidän pitäis tulipalon sattuessa mennä. Siellä me sit seisoskeltiin kaikki yövaatteissa ja ooteltiin, että päästäis takaisin nukkumaan. Residental officen porukat oli tyytyväisiä harjoituksen tulokseen, vaikka jälkeen päin sain kuulla, että kaksi mun kaveria eivät olleet heränneet koko hälyttimeen (miten kukaan voi olla heräämättä siihen ääneen?!)  ja olivat nukkuneet onnellisesti koko harjoituksen ohi kenenkään siitä tietämättä. Ihan hauska juttu, mutta sinänsä vähän vaarallista, jos tulipalo oliskin ollut oikea. Kukaan ei huomannu heidän puuttumistaan, vaikka meille pidettiin ihan nimenhuuto. Että tuon harjoituksen onnistumista voidaan miettiä ehkä sittenkin kaksi kertaa! :D

Niin ja tosiaan sunnuntaina olisi tarkoitus suunnata Annan ja Caitlinin kanssa Pariisiin! Reissu alkaa jo kyllä lauantaina, kun lähdemme bussilla Dubliniin. Joudumme mennä kentälle jo siksi edellisenä päivänä, kun lento lähtee jo niin aikaisin aamulla (=yöllä) sunnuntaina. Voi tulla vähän jännä yö isolla lentokentällä kolmestaan, mutta eiköhän me siitä selvitä. Pitää vain yrittää pitää huolta siitä, että kaikki ei nukahda yhtä aikaa, kun tavaroitakin pitäisi yrittää pitää silmällä. Ollaan varmaan aika ilmestys valvotun yön jälkeen, kun päästään viimeinkin Pariisin sunnuntai päivällä. Tyyli taitaa olla kohdallaan siinä vaiheessa ;). Matkustetaan muuten pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa eli kaikki viiden päivän kamppeet pitäisi saada mahtumaan yhteen pieneen laukkuun. Anna ja Caitlin jatkavat matkaa vielä reiluksi viikoksi Italiaan, Kreikkaan ja Englantiin. Heidän pakkaamisestaan olisin siis hieman enemmän huolissani, mutta eiköhän se siitä. Mun reissu loppuu siis jo Pariisiin, mutta tapaan Pariisissa pari kaveria Suomesta, jotka matkaa mun kanssa sitten tänne Belfastiin ja viipyvät mua täällä ilahduttamassa neljä päivää. Kivaa!

Käytiin tänään ostamassa kaikki jutut, mitä reissuun tarvitaan mukaan ja tajusin, että huh mehän ollaan ihan just oikeasti lähdössä reissuun. En malta odottaa! Aika tapahtumarikas pääsiäisloma on siis varmasti tulossa.

Ihanaa tulevaa pääsiäistä kaikille sinne Suomeen myös! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti